Ny plate ute 16. mars

Presseskriv

MARIA SOLHEIM | Stories of new mornings

Kommer 16. mars 2017

 Maria Solheims sjette studioalbum “Stories of new mornings” kan sees som variasjoner over Prøysens “Du ska få en dag i mårå”. Den handler om å fremdeles være i live. Å våkne opp og vite at man fremdeles kan ta valg. At livet fremdeles har muligheter.

 – I musikken er jeg åpen om alt, og allikevel er alt dekket av et slør av toner og sanglyrikk. Noen av sangene er historier som bare jeg kjenner til. Følelser jeg nesten hadde glemt. Andre er spontane øyeblikksbetraktninger. Jeg fotograferer stemningene med gitaren, med melodiene og med tekstene.

 Om utgangspunktet for sitt sjette soloalbum sier Maria Solheim:

 – I wish I were in a band. Dette er drømmen som startet tidlig. Drømmen som er en av de tydeligste byggesteinene i mitt liv så lang. Drømmen om å spille i band ble virkelighet. Etter mitt fjerde album var jeg trett – og da drømmen ikke lengre var en drøm, forvitret den. Jeg la bort gitaren. Og jeg tenkte at jeg kanskje aldri ville røre den igjen. Så tok jeg tester. Jobbtester på internett. Det måtte da være noe annet jeg kunne drømme om? Internett gav meg ingen svar. Etter mange år borte fra musikken dukket det isteden opp nye sanger i hodet mitt. Og med sangene kom drømmen tilbake. Kanskje sterkere enn før. Den drømmen har gitt liv til dette albumet.

 Maria Solheim fortsetter å bevege seg i de ytre grensene av popsjangeren. Hun har ofte blitt plassert innenfor Indiepop, ettersom hun gjentatte ganger har utfordret de konvensjonelle retningslinjene for en standard poplåt. På albumet Stories of New Mornings finner du begge deler: God popmusikk ispedd særegne musikalske elementer som understreker og forsterker budskapet i musikken. Maria Solheim har med seg et kruttsterkt lag av musikere, og sammen med arrangør og produsent Christer Slaaen har de skapt en plate som beveger seg fra fengende melodier, sarte fiolinpartier og sødmefulle tekster til overraskende latinamerikanske rytmer, fuzzy gitarer og lyden av regn. Lytter du ekstra godt kan du også høre lyden av en sort skjære på et av sporene.

 På albumet har Maria invitert med poet og musiker Trygve Skaug som duettpartner. Mari Kreken (Darling West) og Christer Slaaen medvirker også på vokal på flere spor. Stories of New Mornings er et varmt album som stryker buen over en skjør livstråd. Og det blir det vakker musikk av.

 

Medvirkende: Christer Slaaen: gitarer og produsent, Thomas Gallatin: trommer, Tor Egil Kreken: bass, banjo, Mari Kreken: kor, Tarjei Nysted: fiolin, Stephan Slaaen: saksofon, Erlend Barrat-Due: klarinett

Konserter 2018

04.03.18 Ormøya (Villa Lilleborg) Solokonsert

18.04.18 LUX-Dudelange: Centre Culturel

19.04.18 Bielefeld: Heimat+Hafen

20.04.18 Wunstorf:La Sol

21.04.18 Ahlen: Schuhfabrik

22.04.18 Hamburg: Pooca Bar

24.04.18 Berlin: Musik&Frieden

26.04.18 Halle: objekt 5

28.04.18: Lahr: Schlachthof

30.04.18: Bad Saulgau: Franziskaner

01.05.18: CH-Luzern

02.05.18: CH-Lohn: Dorfkirche

Sommerkonserter

10/06 Barneshow Silje og Maria, Hunderfossen

17/06 Barneshow Silje og Maria, Helgerud kirke, Bærum

30/07 Olsokkonsert, Maria Solheim solo, Holmsbu

19/08 Barneshow Silje og Maria, Amfi Drøbak City

 

 

The Chronology

Hei!

Jeg fikk en vill idé om å lage enkle videoer der jeg spiller hver eneste sang som er utgitt i mitt navn….

Serien har fått navnet «The Chronology». Jeg startet med første låt fra første album, og jobber meg så videre, låt for låt.

Følg meg gjerne på YouTube dersom du vil ha videoene rett fra ovnen 🙂 Jeg oppdaterer Facebook og hjemmesiden så raskt jeg kan etterhvert.

Her er de to første episodene!

Stor klem.

 

Konserter fremover

20. mai:  Ulsteinvik, Silje Sirnes Winje og Maria Solheim, konsertshow for og med barn.

30. mai: Hamar. Larsen. Maria Solheim trio

Se arrangement på facebook

17. juni: Helgerud kirke, Oslo. Silje Sirnes Winje og Maria Solheim, barneshow.

19. august: Silje Sirnes Winje og Maria Solheim, barneshow, Amfi Drøbak City

Det er vår!

Jeg har hatt noen strålende marsdager i hagen med kaffe og kvistkverna.  Samtidig er det mye spennende på gang i hodet og på blokka.

I slutten av april kommer det helt ny musikk fra denne kanten. Mer info kommer snart.

En liten oppdatering på kommende konserter :

30. april: En etterlengtet RELEASEKONSERT av barneplaten Kaptein Snabelbæsj og hjertetyven i kulturkirken Jakob. De strålende guttene i Humming People er med i bandet. Konsertstart 14:00.

20. mai:  Ulsteinvik, Silje Sirnes Winje og Maria Solheim, konsertshow for og med barn.

17. juni: Helgerud kirke, Oslo. Silje Sirnes Winje og Maria Solheim, barneshow.

19. august: Silje Sirnes Winje og Maria Solheim, barneshow, Amfi Drøbak City

 

God vår!